Direktlänk till inlägg 1 oktober 2008
Det här behöver du:
3 ägg
250 g socker
100 g marsipan
1 citron
1 vaniljstång (funkar säkert med vaniljsocker oxå)
200 g smör
250 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
½ tsk salt
(2 krm muskotnötter)
3-6 äpplen
(100 g sötmandel)
(2 msk kanelsocker)
1.Vispa ägg och socker. Grovriv marsipanen och finriv citronskalet.
2. Dela vaniljstången och skrapa ur kornen. Rör ner marsipan, citronskal och vaniljkornen i äggsmeten.
Smält smöret och rör ner i smeten.
3. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma, salt och ev muskot och sikta ner i smeten. Vänd runt försiktigt.
4. Klä en springform ca 24cm med bakplåtspapper och häll i formen.
5. Skala äpplena och skär i kvartar. Lägg tätt över kakan.
(Strö ev över sötmandel och kanelsocker).
Grädda i 170grader ca 1 timma.
MUMS !
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 | 23 |
24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
|||||
|