**BAKA ÄR GULD - KÖPA ÄR SILVER**

Alla inlägg under juni 2010

Av Lind@ - 21 juni 2010 19:48


Började lördagen med bullbak och sen blev det kolasnittar oxå när ändå ugnen var på !!


Sen gick väl det mesta av lördagen i lugnets tecken & på kvällen hade vi våra goa grannar Jessica & Micke med barnen Alex & Nova här på lite grillning.

"Bröllops"-kvällen till ära inledde vi med lite bubbel - alltid gott :)


Somnade som en stock vid midnatt efter att jag sett brudparet käka av den fantastiska tårtan !! Den hade jag allt velat provsmaka - gottegris som jag är :)


I söndags hade vi en grym tur med Alice sovtid !!! Hon somnade vid kl 12 och sov i 2 (!!!!) timmar. Jag och Fidde skyndade oss ut och började plantera häck (som tar sin lilla tid trots att vi är 2 familjer som gör ihop, haha).  Vi hann med en hel del & när Alice väl vaknade kom mormor och morfar och tog med henne och Olivia till Folkets Park där det var lite barnjippon i söndags em. Så jag och Fidde kunde fortsätta med häckbestyren. Det fattades några stöttepinnar så dom sista plantorna kom i jorden idag - nu är det klart! Bara nät som skall sättas upp runtom oxå så dom j-a kaninerna inte käkar upp allt för oss !!!


Har annars varit en runda på IKEA idag. Vi är i stort behov av fler lådspärrar då våran lilltjej är helt GRYM vad gäller att dra ut grejer !!!!

Vet ni vad - jag kommer hem utan några såna! Helt finito i hela jädrans butiken! Helt sanslöst! Just dom oxå! En massa andra säkerhetsgrejer fanns & inte dom! jaja - det får ju helt enkelt bli en tur till snart :)

En hel del andra prylar fick dock följa med hem ... Så nästan 1000kr fattigare ...  Men nu står lite nya koppar och glas på hyllan + att vi ny har 300 nya värmeljus - borde räcka över sommaren :)


Imorron tyckte jag mig tro att det skall bli sol - det låter ju superbra!! Då ska vi ta en cykeltur minsann. Ny sadel från Biltema handlade jag idag oxå - ingen mer blöt bak här inte ;)

Av Lind@ - 21 juni 2010 19:45


Har  varit dålig med att få in bilder det sista - tiden vill liksom inte riktigt räcka till med båda barnen hemma ;)


Här kommer ett axplock från senaste veckorna :)


  


  


  


  

Av Lind@ - 16 juni 2010 12:13


Idagpå förmiddan forjag och kidzen ner till stan och inhandlade en cykelhjälm till Alice.


Vi hade egentligen en gammal hjälm som Olivia hade när hon var liten men i den hade vi tagit ut vadderingen så den var för stor. Och självklart gick det ju inte köpa nya såna. Så en ny hjälm fick det bli. Dom nya har ju en ratt baktill och där tar man aldrig ur vadderingen utan justerar med ratten fick jag lära mig idag ;)

Det är det nya se !!


Ett litet krux är min cykel. Den har låtit och deliksom hoppar när man cyklar .. Precis som det är en bubbla i däcket. När jag fick in den i garaget idag och skulle sätta på cykelsadeln så tog jag mig en ordentlig titt för att se om jag kunde lokalisera felet.

Jojo det kunde jag! Typ 15cm på sidan av bakdäcket är upptrispat och en liten bubbla sticker liksom ut .... not good!

Så det blir nog ingen längre tur sen OM däcket smäller och vi får hem...


Min "hoj" är i akut behov av service & det är inte bara däcket - ny sadel behövs oxå. Den är det hål i och man får fina blöta fläckar på hela bakdelen om man missar att sätta på plastpåse :)


Idag njuter jag av det härliga vädret och att kunna vara barfota !! (Molnen börjar dock smyga sig på alltmer här hos oss....)


Maskinen går varm och jag torkar lakan, filtar mm ute på linan i skrivande stund.


Kommer va supernice att krypa ner i utetorkade lakan ikväll. Täckena hänger på vädring ute oxå - man får passa på ;)

Av Lind@ - 15 juni 2010 11:44


Här hemma har jag en Olivia som driver oss andra fullkomligt tokiga !!!


Hon kan omöjligt leka själv och retas med Alice typ hela tiden ...


Vilken aktivitet jag än föreslår så är det - nä det vill jag inte ...


Snart tvingar jag ut henne lite ... och hoppas att det är nåt annat barn här i grannskapet som är hemma. :)


Idag har jag äntligen fått tummen ur och bakat en omgång med sirapslimpor. Det har blivit mycket köpebröd nu det sista och jag är verkligen inte särskilt förtjust i det.

Bullar inför sommaren behöver jag oxå baka, får se när det kan hinnas med - det kräver ju lite större insats än bröden och då vete tusan om jag kan ha båda barnen hemma under tiden?

För mig är det ju lite terapi att få greja i köket själv och inte ha gnällande barn runt benen ideligen.


Nu är bröden klara!


Dax för lunch oxå - idag blir det makaroner och falukorv :) Barnen jublar :)



Av Lind@ - 14 juni 2010 14:33


Mina funderingar har under en längre tid varit OM det är Alice äckliga kanin Stampes öron som gör att hon får dessa ständiga infektioner ???? Hon suger ju på dom istället för napp och den där kaninen ligger ju på golvet, blir slängd lite varstans ute mm mm mm ..... En riktig bakteriebomb borde han ju vara. Både tvättar den och kokar öronen MEN den är ju vidrig ändå ..


Idag KLIPPTE jag helt enkelt av öronen på den! NU får det vara nog med den stinkande kaninen känner jag. Jag håller ju på att gå under själv av alla dessa sjukdomar som hon ryker på och nu måste vi testa detta steget.


Hon somnade faktiskt innan utan att suga på den & vi får väl se ikväll hur det blir då -- men nu är det ingen återvändo iallafall. Hon tycker nog det är lite konstigt för hon har inte burit lika mycket på den som annars ;)


Min snälla mamma har varit hos oss nästan hela dan idag. Hon vet att jag har det jobbigt och nu när Olivia har sommarlov och jag inte ens kan gå ut med henne. Jag och Olivia har fixat lite ärenden under förmiddan. Varit på biblioteket & lånat filmer & jag har lånat Lelia Lindholms senaste alster " one more slice".


Sen bar det av till Kvantum för att kräva tillbaka lite pengar på en olivolja som det var extrapris på men som jag upptäckte när jag kom hem i lördags, hade blivit inslagen på fullpris. Riktigt irriterande och det händer för ofta på Kvantum!!!


Efter det en sväng till Blomsterlandet för lite inköp av nya uteblommor som jag senare fick plantera ute i lugn oh ro medan mamma var inne med barnen :)



Idag blev det pannkakor till lunch - så det mumsade vi i oss allihop innan mormor for hem till sig.


Alice sover & Olivia tittar på "timmy lamm" som hon lånade innan.


Alice är för övrigt lite piggare idag men hon hostar och näsan rinner.


Fidde är iväg på jobbresa med övernattning och kommer inte hem förrän imorron.


Jaha, det där var min måndag "so far" - hur har Din varit??



Av Lind@ - 13 juni 2010 20:09


Alltså - detta är inte klokt!


Idag har Alice blivit VRÅLförkyld IGEN!


EN VECKA fick hon va frisk !! EN VECKA! ....


Dagen idag har varit SKIT!


Fidde har varit ute och grävt & planterat häck, besökt sin mamma som inte får ta emot barnbesök då hon donerat en njure till sin nya man & sen fortsatt med att plantera häck .....


Jag har varit inne med en gnällig Alice (& håller på att bli helt sjuk i huvudet på kuppen..)


Jag har kommit ut lite under seneftermiddan då jag klippte gräset & sen gick ner till stan och hämtade min cykel som Fidde lämnade hos frissan i fredags em.

Han hade en himla tur idag! I cykelkorgen låg nämligen hans regnkläder & dom ställde ut cykeln från salongen igår fm, så hur dom kunde ligga kvar där orörda i drygt 1 dygn är ju helt ofattbart - men sant.


Nu ska jag trösta mig med lite Polly ..

Av Lind@ - 11 juni 2010 10:52


Idag låg jag i sängen till nästan halv 8 ....


Hade iofs varit vaken nåra gånger inatt. Olivia kissade ner sig lite i sin säng och då var det lite bestyr med det. Sen var det Alice nattvälling & lite omsövning på det ...


Så det var skönt att få ligga och dra sig lite innan Fidde begav sig till jobbet.


I em är det studentfirande på programmet. Min yngsta kusin Anna tar studenten idag.


Annars inga planer direkt för helgen. Får helt enkelt ta det som det kommer ... & sen hoppas jag att Fidde inte behöver jobba denna helgen ..


NU ska jag ladda kaffebryggaren och hoppas Alice somnar snart så jag kan mysa i soffan med Olivia som ju har sommarlov nu.

Av Lind@ - 10 juni 2010 20:26


Alice har ju hittintills inte varit särkilt intresserad av att klättra men igår gjorde hon några tappra försök att komma upp på sina små stolar inne på sitt rum.


Hon körde först taktiken: backa in och sätta sig - funkade INTE! Stolen var för hög. men hon testa ändå många gånger - kanske skulle det funka ???? ;)


Idag gjorde hon oxå några försök att backa och sätta sig - funkade precis lika dåligt som igår ;)

Så upp med ena benet fast med lite varierande framgång ... Några vurpor blev det och jag hann nästan fånga dom med kameran ...


                        

      Jag är uppe!                                     Jag ramlar av!


   

   Kraschlandar!


   


                       Här har syrran hjälpt mig !!         

Presentation

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2010 >>>

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Matbloggstoppen

Skapa flashcards