Direktlänk till inlägg 14 oktober 2017
"Ramlar" ju över recept lite varstans vilket resulterat i två nya brödbekantskaper :)
Att göra helt efter recept gör jag ibland men långt ifrån alltid så nedan mixtrade jag till efter eget tycke :)
KAVRING
5dl filmjölk/naturell yoghurt
1dl mörk sirap
1dl fibrex
3dl rismjöl
1dl bovetemjöl
1dl teffmjöl
1dl havremjöl
1msk brödkryddor
1tsk salt
2tsk bikarbonat
Blanda fil och sirap. Dom torra ingredienserna för sig själva. Blanda sen ihop allt. Lägg i brödform som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i 60minuter på 175grader i nedre del av ugnen. Låt svalna på galler under bakduk.
MOROTSKAKEBRÖD
5dl filmjölk/naturell yoghurt
1dl ljus sirap
1dl fibrex
1,5dl kokosmjöl (Aman prana)
1dl bovetemjöl
1dl teffmjöl
1dl havremjöl
1,5tsk kanel
1tsk kardemumma
0,5tsk malen ingefära
0,5tsk salt
2tsk bikarbonat
ca 2dl rivna morötter
Blanda fil och sirap. Blanda dom torra ingredienserna. Rör sen samman allt och rör ner morötterna.
Häll i valfri form (jag tog brödform). Grädda i 60min i 175grader.
Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.
Tips för att lättare få ner bakplåtspappret i formen. Blöt det rejält under vattenkranen så det blir mjukt. Sen är det inga problem att få ner det i formen :)
Morotskakebrödet blir perfekt som lite matigare "fikabröd". Jättesmarrigt med Philiadelfiaost på :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|