Direktlänk till inlägg 4 februari 2010
Ett smidigt och gott bröd som gräddas i långpanna kommer här:
50 g jäst
50 g olivolja el smör
2 ½ dl vatten
2 ½ dl mjölk
1 tsk salt
½ dl brödsirap
1 ägg
½ msk malda brödkryddor
1 msk hela el krossade linfrön
1 dl vetekli
9 dl rågsikt
2-3 dl vetemjöl
Jag förutsätter att du inte är helt nybörjare utan får ihop degen som vanligt:)
Första jäsning ca 30 min. Platta ut i långpanna. Andra jäsning ca 30 min.
Grädda i 225 gr i ca 15 min.
Färdigt !!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
|||
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | |||
|