Direktlänk till inlägg 26 april 2010
Dagens för oss nya recept från Marcus Aujulay´s kokbok var en riktig HIT !!
Supergott !
Här kommer receptet:
4 port
400-600gram vit fiskfile´
25g smör
4msk vetemjöl
4dl mjölk
1dl grädde
1 fiskbuljongtärning
½-1tsk curry
½ citron, pressad saft
salt och svartpeppar
hackad dragon (vi tog torkad)
1 tomat, skivad
Smält smöret i en kastrull. Lägg i mjölet och fräs under omrörning. Häll i mjölken under vispning. Tillsätt grädde, buljongtärning, curry och sjud 5 minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar & dragon.Lägg fisken i en ungsfast form.
Krydda med salt och peppar. Lägg på tomat och häll över såsen.
Gratinera i ugn på 200 grader ca 25 minuter tills fisken är klar och gratängen har fått fin färg.
Servera med potatis el ris och sallad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|