Direktlänk till inlägg 8 mars 2015
Testade ett nytt fröknäcke idag- som blev väldigt gott!
Kommer från Åse56kilo´s blogg.
Så det tänkte jag dela med mig av
0,75 dl solroskärnor
0,5 dl pumpafrön (tog inte det då jag inte tål pumpakärnor)
1 dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
2 msk chiafrön (du kan dubbla mängden vallmo om du inte har chia)
2 msk vallmofrön (jag hoppade över det för dom var slut)
2 msk Pofiber
1 msk fiberhusk
1 msk deodoriserat kokosfett
2,5 dl kokande Vatten
1 tsk salt
1 tsk mortlad anis och fänkål (blanda 50/50) (jag hoppade över dessa kryddor helt)
Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vatten och lägg i kokosfettet så det smälter.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå och smeta ut till en tunn kaka över hela plåten.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter (inget bakplåtspapper ovanpå nu). Ta ut och skär ut skivor med tex en pizzaskärare eller bryt i bitar (det brukar jag göra).
Sänk temperauren till 80 grader och låt stå och torka i någon extra timme., gärna med en träsked i ugnsluckan. Knäcket ska vara hårt, inte segt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|