Direktlänk till inlägg 13 juli 2009
Igår em drog jag till med att baka Fiberlimpa!
På handlingslistan hade jag skrivit lättfil ... som i mitt tolkande såklart är vanlig hederlig fil .... Men kära sombon kom hem med en smaksatt variant, hallon&persika eller nåt sånt .... grrr, då var jag lite ilsken!
Jaja, jag drog igång iallafall och fick ta vaniljyouhurt, gräddfil, turkisk youhurt och några deciliter av den smaksatta filen .... istället för 1 liter "vanlig" fil ... Brödet blev supergott ändå .. men nästa gång så gör jag efter originalreceptet - som kommer här:
5 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetegroddar (missade jag att skriva på handlingslistan så det fick jag hoppa över !! - tog lite extra grahamsmjöl istället)
2 dl havregryn
1 2/3 dl vetekross
1 2/3 dl rågkross
2 tsk salt
5 tsk bikarbonat
1 dl sirap (jag tog brödsirap)
1 liter lättfil
Blanda dom torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt sirap och lätfil och rör om noga.
Häll i två avlåna formar eller i en större form.
Grädda i ca 1,5 timme i 175 grader.
Låt svalna under bakduk.
KÖPA ÄR SILVER - BAKA ÄR GULD !!!! :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
|||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|