**BAKA ÄR GULD - KÖPA ÄR SILVER**

Direktlänk till inlägg 14 januari 2012

Gi-Knäcke, Tekakor, Powerwalk & Toning

Av Lind@ - 14 januari 2012 19:01


Tja det är väl ungefär vad som hunnit med sen sist ;)


Gi-knäcket orsakde en del svordomar - helskotta vad det var svårt att platta ut det tunt! Måste helt enkelt skaffa mig en helt annan taktik mot den jag hade idag ... Kanske lägga ett bakplåtspapper till ovanpå och sen platta med händerna??


Det är så sjukt gott så jag MÅSTE ju göra det igen :)


Det blev en power walk som hette duga innan - jäklar vad jag hade tempo och det riktigt bränner både lite här och där :)


Min deg till Tekakorna fick jäsa lite längre pga min promenad, men har precis avnjutit en nu och den var smaskens!


Sen blev det till att fräscha upp håret lite oxå när jag ändå var igång med bak och don ... visste inte vilken klocka det var som pep till slut - håret, bullarna eller nåt annat, hihihi :)


 


Här kommer receptet på Gi-knäcket (som ni för övirgt MÅSTE GÖRA - HÖR NI DET !!!)


Deg till 3 långpannor (typ alla ingredienser i nyttiga hyllan - se påsarna)


4 dl majsmjöl

1 dl linfrö

1 dl sesamfrön

1,5 dl solrosfrön (jag tog kärnor - är det samma sak??)

½ dl pumpakärnor


(Olivolja, vatten & flingsalt)

Blanda runt det. Sen i med 1 dl olivolja & 5 dl kokande vatten. Blanda runt igen. & nu kommer det knixiga - du ska bre ut det på 3 plåtar, tunt! Strö över flingsalt.  

Mitt åkte runt som klumpar och det var här svordomarna gjorde entré! :)

Två plåtar blev rätt okey men 1 blev rätt mycket klumpar, fast slutresultatet blev bra smakmässigt iallafall.


Grädda i 1 timme på 150 grader (jag hade varmluften på).


Sen när dom är klara så räkna med att du käkar upp 1 plåt nästan direkt   

 
 
Ingen bild

Anna o Wille

14 januari 2012 20:06

Ja du det har orsakat en hel del svordommar här också... :)

Va snäll jag är då som inte ger dig dessa tips när du fick receptet, det glömde jag helt bort.

Men ett litet tips är att göra en sats i taget....lite lättare att blanda till en jämn deg.
Jag brer ut en plåt i taget det som blir över från båda satserna blir den tredje plåten.

Sen använder jag en slickepot när jag brer ut degen, man får liksom arbeta inifrån och ut...
Lycka till nästa gång....!!

Kram kram

 
Ingen bild

Maria Andersson

15 januari 2012 14:50

Åh knäckebrödet var helt super gott! Tack för tipset.

 
Ingen bild

Amanda

15 juli 2012 16:56

Jag lade ett till bakplåtspapper ovanpå, sen tröck jag bara ut med fingrarna, det gick jättesmidigt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lind@ - 8 januari 2019 15:24

Hade barnen fram till Julaftons em då jag körde dom till Fiddes pappa. Mysig julafton som avslutades med att jag & Kees kollade på Tomten är far till alla barnen, hemma hos mamma och pappa. Sallies första jul & det var mest pappret som var intr...

Av Lind@ - 17 december 2018 19:47


Riktigt mysigt att åka på julbord med familjen. Sallie var på topphumör :) Äter ju alltid på tok för mycket! Meeen det är ju såååå gott ;) ...

Av Lind@ - 17 december 2018 19:43


Årets julabak var hos Sofia i år! Vi kör ju vartannat år. Blev 4 olika grejer - rätt lagom. Vi hade gärning från 11-17 :) Blev; Polkaknäck Pariservåfflor Biscotti med hasselnöt & choklad Chokladmaränger MUMS MUMS ...

Av Lind@ - 20 november 2018 19:05


  Imorse var det en lite halvkrasslig tjej som vaknade så det fick bli en hemmadag för Alice & mig.   På em ville hon baka... Men kände inte för att dra igång muffins osv så det blev chokladbollar med twist (kaffepulver & lite av min egengjord...

Av Lind@ - 12 november 2018 18:06

I lördags kväll firade vi pappa på Tre liljor! Det bjöds på; - Toast Skagen - Schnitzel med klassiska tillbehör - Tårta till dessert Proppmätt!! Blen en lugn & trevlig kväll med lite släkt & kompisar till pappa & mamma. Tjejerna hade...

Presentation

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards