**BAKA ÄR GULD - KÖPA ÄR SILVER**

Alla inlägg under september 2009

Av Lind@ - 25 september 2009 18:13



Var en sväng hos mormor och morfar på förmiddan och fick lite förmiddagskaffe :)


Det var nog nästan första gången Alice inte var rädd alls. Sista tiden har hon ju varit rätt jobbig mot nya personer & även typ mormor och morfar - inte kul! Men idag gick det bra, nu kanske vi vågar fråga om dom vill vara barnvakt framöver?! Men det är inte kul att lämna bort när man inte vet hur det kommer gå ...

Med Olivia hade vi ju aldrig det "problemet".


När Fidde kom hem i eftermiddags åkte jag till ett ställe som säljer lokala grönsaker & frukt mm.


Plockade till mig och betalade och åkte hem ... tyckte allt var väldigt billigt förutom EN post som var 22,10! Nåt som vägde sååå mycket hade jag inte köpt. Började bli lite småirriterad och kontrollvägde härhemma och det var verkligen inte nåt som borde kostat 22 spänn .... Så skitirriterad tog jag bilen tillbaka. Väl där bad jag lugnt och sansat att dom skulle väga och räkna om grejerna, det var både äpplen, päron, potatis, rödbetor, morötter, lök, purjolök mm ....

Inte EN ENDA summa blev samma som på kvittot & potatis som kostade 2kr/kg tog hon (en annan tjej mot den som var där när jag betalade första gången!) nu 4kr/kg för ... Den summan var den enda jag var säker på, att potatisen kostade 4,40 första gången jag var där!

Och den skulle ju kosta nästan 9kr nu ... nä fy vad irriterad jag kände mig!


Det var första gången jag var där & dom räknade fort som f-n på sina miniräknare och inget var specat på kvittot utan bara benämt som frukt eller grönt.


Nä, det kändes helt oseriöst - ingen chans att kunna kolla och som sagt, inte EN enda summa blev samma mot det som var på kvittot ....

Som det känns nu kommer jag inte handla där igen, i såfall kolla NOGA när jag kommer hem och be dom speca eller nåt ...



Av Lind@ - 24 september 2009 15:47


Hade ett ärende på stan i förmiddags och knallade ner efter att jag lämnat Olivia på förskolan.


Snacka om att det ÖSREGNADE !!! Men utrustad som jag är med regnkläder och goretexskor så höll jag mig torr :)


Ringde Sofia när jag var på stan, så jag och Alice var och spontangästade henne och Emmy och fick kaffe och förmiddagsfika ;)


Härligt med lite vuxenkontakt och prat om framtidsplaner ...

Av Lind@ - 24 september 2009 15:43



Vill inte ens tänka på när jag senast var ute i joggingspåret (även om jag väl kan läsa mig till det här i bloggen?!).


Har ju haft ont i foten igen och sen på det en 2-veckors förkylning :(


Surt !!!


Tog en lagom kom-igång-runda igår och sprang 20 minuter. Kändes riktigt bra & jag hade kunnat springa det dubbla tror jag, men nu är hitta-tillbaka-till-formen-som-gäller ...


Skönt var det iallafall och komma hem och känna sig lite nyttig för en gångs skull :)

Av Lind@ - 23 september 2009 17:09

Snodde denna från en kollegas blogg - garvar fortfarande så jag håller på att dö Glad


Cellprovet

Ett gott skratt för alla er kvinnor som verkligen ser fram emot det underbara ögonblick varje år då ni får vara lite "intima" med er gynekolog.

På en av Sydneys radiostationer kan man ringa in och berätta om sina mest genanta historier. Denna historia resulterade högsta vinst.

Jag hade tid hos gynekologen senare denna vecka för mitt årliga cellprov. Tidigt en morgon ringde de dock från doktorns mottagning för att tala om att de hade fått ett återbud och att jag kunde komma in omgående.

Jag hade precis fått iväg alla till skola och arbete, men jag fitt brått. Liksom de flesta kvinnor vill jag ägna några extra minuter åt min underlivshygien inför ett gynbesök, men denna gång fanns det helt enkelt ingen tid för en grundlig rengöring så jag tog bara den tvättlapp som råkade ligga vid tvättstället i badrummet och tvättade av mig lite snabbt "där nere" så att jag åtminstonde såg presentabel ut.

Då jag var klar kastade jag tvättlappen i tvättkorgen, slängde på mig mina kläder och hoppade in i bilen och körde iväg i ilfart.

Jag fick bara vänta ett par minuter innan det var min tur att gå in till doktorn.

Då jag, liksom alla kvinnor, har gått igenom denna procedur flera gånger i livet hoppade jag vant upp på undersökningsbritsen, tittade upp i taket och låtsades att jag befann mig i Paris eller någon annanstans långt borta.

Doktorn kom in och jag blev lite förvånad då han sa: Oj då, idag har vi verkligen ansträngt oss! Jag svarade inte och suckade av lättnad när han var klar.

Resten av dagen var som vanligt med städning, handling och matlagning.

Då skolan var slut och min 6-åriga dotter lekte för sig själv ropade hon från badrummet: "Mamma, var är min tvättlapp?"

Jag sa till henne att hon kunde ta en ny från linneskåpet eftersom den gamla låg i tvätten.

Hon svarade: Nej mamma, jag måste ha just den som låg vid tvättstället, jag hade rullat in allt mitt glitter i den!"

Av Lind@ - 23 september 2009 16:37



Blev lite småärenden på förmiddan. Lämnade tillbaka barnfilmer på bibblan och ett par stövlar på Stadium.

Hade beställde två storlekar på vinterstövlar till Olivia från Stadiums nätshop då det alltid är så svårt med storlekar när man inte fysiskt kan prova.


Idag blev det retur av strl 25, 26-orna behåller vi. Kanske kanske att dom är lite i största laget (det skiljde 0,5cm på 25 & 26!) men det dröjer ju ett tag innan vintern är här (förhoppningsvis)..


Har haft Viking-stövlar till Olivia innan, men i år testar vi Everest, som dessutom var otroligt prisvärda (399kr). Det är sannerligen inte mycket för vinterstövlar - det dubbla kan dom lätt kosta !!


Var nästan så besöket på Öppna förskolan brann inne idag. Alice sov i princip tills kl 14, då det börjar, men vi skyndade oss och fick sjunga några sånger innan det var fikadax.


Everest stövlar:

<a href="http://www.stadium.se/sport/uteliv-resa/skor/096449/everest-k-valdes-ii-fw-f09"><img src="http://www.stadium.SE//is-bin/intershop.static/WFS/Stadium-SwedenB2C-Site/Stadium/sv_SE/Products/Thumbnail/096449_001.jpg" alt="EVEREST K



Av Lind@ - 22 september 2009 20:17



      

Alice tar ju sig fram i gåstolen utan problem nu och hon gör tappra krypförsök som slutar i frustration när hon tippar


över och hamnar på pannan och sen magen & sen blir det skrik ...


Hon är däremot jättenöjd när hon får STÅ i soffan och luta sig mot ryggstödet - då skiner hon som en sol :)

Av Lind@ - 22 september 2009 19:25



Inga vidare roliga erbjudanden i reklamen denna veckan heller ... men såhär blir nog menyn iallafall:


Flygande Jakob med ris

Falukorvsgryta från senaste Buffé

Torsk med äggsås och potatis

Omelett av nåt slag

Pasta med skinksås


Tja - bättre än inget ;)

Av Lind@ - 22 september 2009 13:05



Full rulle!


Mammagrupp vid 10 och idag var det min tur att ha med fika ...


Igår gjorde jag supergoda äppelmuffins med topping (med äpplen som jag varit och "snott" i Veronicas trädgård!!).


Bjöd på det och kanelbullar.


Var i valet ock kvalet om jag skulle ta bilen dit men bestämde mig för att gå  & precis när jag skulle traska iväg så börjar det regna - typiskt! Så jag fick halvspringa hela vägen dit och trodde jag skulle kollapsa av värmeslag när jag väl kom fram!


Pratade om barnsäkerhet idag och vi fick se en film om hur viktigt det är att barnen sitter bakåtvända så länge som möjligt i bilen.


Vi sa allihopa att vi ibland ser barn som inte sitter fast i bilen och det är för mig HELT OBEGRIPLIGT !

Hur vågar man som förälder ha sitt barn "löst" i bilen - vid en krock i 30km så flyger man som en vante rätt ut - observera i 30km i timmen !!!!! HUR ofta kör man så sakta ???? skrämmande är det med så oansvariga föräldrar hur som helst ...


Våra små bebisar har blivit så stora och dom flesta rör på sig lite nu - inte Alice - eller hon försöker och tippar alltsomoftast på pannan och börjar gråta, men viljan finns där att vilja ta sig framåt, det är bara tekniken som inte är på plats ;)


Alice somnade på vägen hem och jag hann slänga i mig lunch medans hon sov + skriva här ... och snart är det dagishämtning. NU börjar hon skrika i vagnen - bra - då hinner hon äta innan vi ska iväg igen ...

Presentation

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards