**BAKA ÄR GULD - KÖPA ÄR SILVER**

Alla inlägg under september 2009

Av Lind@ - 22 september 2009 06:32



Hela familjen var uppe vid 6 dag (förutom Fidde som gick upp strax efter 5 för att åka till jobbet då ...)


Nu sitter vi här och Bolibompa rullar och kidzen är förhållandevis lugna :)


Ska hämta in tidningen strax och sen blir det det vanliga -, fixa frukost & få sig själv och barnen klara till kl 9 .. men det blir nog inga problem, vi har ju gott om tid Flört





  


Trevlig tisdag !! 

Av Lind@ - 20 september 2009 07:54


I fredags var mina gamla jobbarkompisar från "Fraktar-tiden" här och hälsade på.


Jag har inte fått tummen ur och bjudit hit dom sen Alice föddes, så det var verkligen på tiden.


Det är så roligt att träffas och dom är så goa allihopa Glad


Alice fick en jättefin bok "Den vita Barnkammarboken". Den hade vi inte sen innan så det var alldeles perfekt. Olivia har två andra av dom böckerna och dom är vällästa kan jag säga.

Olivia fick en bok om Lotta på Bråkmakargatan - Lotta gillar hon och vi har redan läst den !! :)


Jag gjorde det enkelt för mig och bjöd på Tacos & sen var det premiär för en Lakritskolapaj som jag hittat i en bok som jag lånat på bibblan. Det var krossad Lakrisal i den men det kändes inte jättemycket även att jag tog lite mer än vad som stod.


Om en dryg månad är det träff hos Camilla - längtar tills dess .... ;)

Av Lind@ - 20 september 2009 07:48


Vi har ju en skutdörrsgarderob i hallen som vi fortfarande inte gjort iordning och igår var det dax att ta tag i det.


Vi konstaterade snabbt att inredningen till kommer göra att vi får in mindre grejer. Vet inte riktigt hur dom tänker när dom gör inredningen men den är väl typ 60cm i djup och garderoben är nog 1meter. Så monterar vi inredningen så blir det ju massa yta, antingen framför eller bakom, som inte kommer kunna utnyttjas ...


Vi började iallafall montera lite och lämnade lite yta bakom för lite extrastolar, iläggsskivor mm ... och vi får se om vi blir nöjda med det.


Alice var på sitt hemskaste humör igår och gnällde och lipade och vägrade sova och var allmänt asjobbig - SÅ typiskt när man bestämt att här ska fixas !!!!!


Vi fick upp en del innan det bar iväg på 65årskalas på eftermiddan.


Blir vi inte nöjda med hur inredningen funkar i praktiken så blir det väl ett kommande projekt för Fidde att platsbygga istället - men det får som sagt framtiden utvisa ...

Av Lind@ - 18 september 2009 14:19


Ja det var just vad jag (&många andra) blev vid kl 10 imorse när jag svängde av Viadukten ...


Det var körkortskontroll och nykterhetstest - alltså fick jag blåsa .. tror bara jag gjort det 1 eller kanske 2 ggr innan & jag har ändå haft körkort i 16 år !!


Men jag klarade testet och fick köra vidare :)


Lite ställd blev jag när jag precis svängt och det står en uniformerad man och viftar att jag skall in till kanten .. men jag visste ju iallafall att jag inte kört för fort eftersom jag precis svängt. Annars tycker jag det är det första man tänker på när man ser polisen - jäkla - hastigheten !!!

Av Lind@ - 17 september 2009 21:50



Olivia är inne i en period när hon pratar mycket om döden och har mycket frågor kring det.


När jag hämtade på dagis idag så lekte dom döda, hon och några till ...


Hon använder sig av lite olika roliga uttryck rätt ofta nu, testar språket, böjelser och när man använder vissa ord.


Iallafall, idag när vi gick till biblioteket så var det mycket prat om döden och var man är sen & ÄR MAN I JORDEN HELA DAGEN? & HELA NATTEN - det tyckte hon var konstigt.


På växthuset har dom tema Sol-Vind-Vatten och dom har spelat Ted Gärdestads sång & pratat om honom. Och såklart vet hon ju att han "dödde" och han hade öroninflammation sa hon idag (antagligen för att morfar har det nu). Sen var det mycket prat om döden och VEM grävde gropen han ligger i ??? ja säg det, hihihi !!!


Och så säger hon MAMMA - han är HUR DÖD SOM HELST !!! och då nästan bröt jag ihop av skratt, för det är väldigt mycket nu som HUR ..... SOM HELST.


Måste bli bättre på att skriva små anekdoter och roliga grejer hon säger här, men det är så mycket så det går ju inte komma ihåg. Men att Ted Gärdestad är "hur död som helst" det garvade jag länge åt så det fastnade ;)

Av Lind@ - 17 september 2009 14:33

Recept efter förfrågan :)


Till 4 pers


ca 400gram torsk/hoki


2 dl creme fraiche

1-2 msk tacokrydda

1 ½ dl stark riven ost


Blanda ihop creme fraiche, tacokrydda och ost och bred över fisken och sen in i ugnen tills fisken är klar.


Servera med pressad potatis, potatismos eller ris eller vad ni gillar bäst :)


Verkligen supergott och superenkelt !!

Av Lind@ - 16 september 2009 19:45



Ja nu är det inte riktigt så dramatiskt som det kanske låter - men Olivia använder sig av detta "hot" ofta nuförtiden när hon inte får som hon vill ....


Nu ikväll skulle hon minsann flytta till Stockholm! Med pappa! Hon skulle prompt ha pyjamaströjan på benen och byxorna på huvudet & när det inte gick så rasade världen samman och hon skulle flytta!


Efter lite lirk så tog hon sig samman (15 minuter!!!) och vi kunde läsa en saga i soffan.


Alice och jag var iväg på förmiddan och traskade runt Osudden (&hem) med Sofia, Emmy, Anna & Wille. Som vanligt så skötte sig dom båda småttingarna exemplariskt medans Alice var mer besvärlig!


Tog rundan om biblioteket på vägen hem och hämtade "Min Äppelbok" (Elisabeth Johansson) som jag lagt som inköpsförslag och som blev accepterat. Har kikat lite i den nu och där finns en hel del gobitar som måste testas (hur nu det ska gå ihop med mina fikafria vardagar?!?)


Hade tänkt besöka öppna förskolan i eftermiddags men eftersom båda Alice och jag fortfarande är rätt förkylda så blev det inställt. Istället tog vi en runda till mormor & morfar och fick middag där :)


Alice är en riktigt liten mammagris !! Varken mormor eller morfar får hålla henne några längre stunder och är inte jag i närheten så kommer tårarna ... lilla skrutta!


Nu vill jag bara bli fit for fight igen så vi kan få se lilla Judit i helgen, men som sagt, det återstår att se. Med snorig näsa åker vi ju såklart inte dit.


Nu ska jag botanisera vidare i äppelboken & jag kan säga att jag är RIKTIGT avundsjuk på dom som har egna äppelträd på tomten! Jag vill mé ha dé !!!

Av Lind@ - 15 september 2009 22:29



Måste bara skryta om hur BRA mina fönster blev efter helgens putsning!


I skugga brukar dom ju alltid se okey ut - men sen när solen ligger på - oj oj oj!


Men faktum är att denna gången blev dom skibra !!!


En blandning av putsmans medel, diskmedel + vatten i flaska + nåt typ Vim fönsterputsspray använde jag & som sagt - kanonresultat!



Presentation

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards