**BAKA ÄR GULD - KÖPA ÄR SILVER**

Alla inlägg under maj 2010

Av Lind@ - 26 maj 2010 14:12


Med jämna mellanrum träffas vi det gamla Fraktargänget !!


Tänk - nu till sommaren är det 8 (!!) år sen DSV (fd Fraktarna) bestämde sig för att lägga ner vårt eminenta kontor (hur kunde dom??!!!) & flytta en del av oss till Jönköping :(


Inget roligt minne - desto roligare är det att vi håller kontakten - DET är positivt :)


Jag vill ha tillbaka den tiden ...


Här kommer ett litet kollage från träffen som denna gången var hos Hida.


  

Av Lind@ - 26 maj 2010 12:51


Tack ni som tar er tid att svara och kommentera - det värmer :)


Tack till grannen Jessica som såg mitt inlägg igår och messade och fick med mig ut på en kvällspromenad :)


Att det är eländigt med sjuka barn är vi nog många som kan skriva under på & jag försöker hålla humöret uppe, men ibland så blir det bara för mycket ...


Olivia blir lidande & det känns för jäkligt. Tur att hon är så stor så hon kan var ute och leka. Idag är dessutom grannkillen Alex hemma och då har dom lekt + att hon är inne där nu :)

Det lättar lite i det dåliga samvetet.


Olivia själv kanske inte känner sig åsidosatt lika mycket som jag tycker att hon blir. Hon är ju van ... Lillasyster har tagit mycket tid i anspråk sen hon kom ..


Mormor ställer upp så mycket hon kan. Igår hämtade hon Olivia på förskolan så jag slapp ha med henne oxå till läkaren.

Idag har hon varit här på förmiddan för jag skulle ett ärende på stan ... Vilket slutade med en shoppingpåse från HM - med 3 par jeans till mig i strl 170 från barnavdelningen (!!!!!) Ett par mörka, ett par mittemellanljusa & ett par 3-kvarts :)

Behöver verkligen jeans och blev tipsad av en annan granne om att hon brukar köpa strl 170 på  Kappahl ...

Billigt & bra 497kr för alla 3 paren !! I like !!

Ska bara testa dom en gång till härhemma & låta Fidde tycka till (!), så får vi se om alla 3 stannar kvar i garderoben ?


  


Nu kommer Olivia - dax för pannkakslunch !!

Av Lind@ - 25 maj 2010 11:26


Ja det blir det i eftermiddag ...


Hon har ju varit förkyld i säkert 1 månad nu och haft lite feber till och från ...


Igår em efter hon sovit vaknade hon och var brännhet stackarn. Är samma idag ..


Skulle ringa husläkaren imorse & det går ju inte ringa via vår vanliga ip-telefoni för den slog ju åskan ut förra veckan och vi måste köpa ny dosa = sura onödiga pengar  - grrrr !!!

Sen låg hela jävla telia nere så det gick inte ringa via mobilen heller ... Klockan tickade och jag skulle på utv-samtal med Olivia på förskolan idag ... Till slut mailade jag Fidde och bad honoom ringa från jobbet ... Deras telefoner var oxå utslagna men till slut lyckades han få tag i en telefon som gick att använda. så vi hann få en tid innan telefontiden var slut kl 8:45 ... en himla tur det.


Alltså nu får dom fasiken göra nåt snart, det är synd att jag inte skrivit upp hur mycket hon varit sjuk sen hon föddes ... Säkert halva sin levnadstid - minst!


Ursäkta mitt humör men jag är f-n så trött på det här med att vara hemma med barn som dessutom är sjuka för jämnan - bläääääääääääääääää!


Uppdatering:

 

Det var inget roligt sjukhusbesök idag - Alice bokstavligen GALLskrek sig igenom undersökningen läkaren försökte göra i undersökningsrummet ...

Sen var det stick i fingret och svaljprov - som fick utföras med våldshållning av mig och en annan sköterska & till slut trillade det tårar på mig oxå ... fy så hemskt det var.

 

Hon hade nåt förhöjt värde som ska vara under 10, men hon hade 59 ... Så det kunde vara både bakterie eller virus ... men vi fick ny kur med 10 dagars Kåvepenin iallafall. Eftersom hon lät rosslig så tyckte han att när vädret är som det är så ska vi hålla oss inne i 4-5 dagar så hon inte får lunginflammation ..

 

Imorron bitti åker Fidde på kurs och kommer hem tors kväll så nu blir det några extremt roliga låååånga inomhusdagar för oss andra ..... NOT!

Alltså det här suger så jag kan inte ens skriva ut hur det verkligen känns ..

 

Måtte Alice bli bra för denna gången ... Jag sa till Fidde innan att när jag börjar jobba tänker jag inte ta en VAB-dag på lääääääääänge! Sen är det hans tur!

 

Jag är på så dåligt humör så jag ska lägga mig snarast!

Fast egentligen hade jag behövt gå en runda .....!

Av Lind@ - 21 maj 2010 15:02


Idag på förmiddan var jag och barnen ute hos Anna & Wille. Jessica och Judit kom oxå men Sofia & Emmy var inte med idag, synd.


Vi gick en rätt lång runda. Olivia cyklade och skötte sig jättebra faktiskt :)

Idag hade jag laddat med en burk med Mariekex till Alice om hon skulle börja med det där alien-beteendet som hon brukar = alltså kasta sig runt i vagnen och illvråla !!

Men jag behövde aldrig använda mutan...


Hemma hos Anna fick vi jättegod smörgåstårta som hon gjort & sen en kladdkaka med massor av choklad i :)  Tur vi hade gått innan ;)

Så kändes det lite bättre i samvetet - hihi !!


På hemvägen stannade jag till på Stadium och hämtade ett paket med en bikini i. Vet ni: det är 20% på badkläder via webshopen på Stadium.se så passa på säger jag!!

Ska se om jag kan få in en bild här, men en blommig sak med svart botten blev det iallafall. Hade garderat med två BH-storlekar för man vet ju aldrig & 36-an passade bäst :)


    




NU har Olivia åkt till Halmstad med mormor och morfar och stannar tills söndag.


Alice sover och jag "vilar" mig här :)


Go helg önskar jag Dig !!






Av Lind@ - 20 maj 2010 21:19


Förmiddagen spenderades i stan. Gick hemifrån första gången lite innan 9 och lämnade Olivia på förskolan. Sen hem och greja lite med en illskrikande Alice i hasorna varje steg jag tog ... Vid halv tio gick jag mot stan, skulle träffa mamma där för hon skulle hämta bilder på Åhlens som vi var och tog igår em.


Sen blev det en runda in på Lindex nu när jag hade 25% på ett köp. Olivia behövde en ny kofta och Alice lite t-shirts. Hittade det och mamma hittade likadana sommarklänningar som dom ska ha på Midsommarafton :)


En t-shirt till Alice inne på Villervalla blev det oxå, där det var 25% på allt idag och imorron.


Ingen smärtfri runda på stan idag. Alice hade ett sånt där megaryck och kastade sig runt som en alien i vagnen och GALLskrek ... Alltså ibland undrar man ju ...

Vägen hem gick rätt bra, men jag pinnade på och svetten rann i hettan !!


Vid lite innan 14 så åkte vi och hämtade Olivia och sen åkte vi direkt ner till Apladalen. Hade med fikakorg och allt men efter en knapp timme så kom regnet med raketfart från himlen så vi fick springa till bilen och åka hem ..


När jag kom hem och skulle öppna garageporten genom att trycka på knappen som vanligt så funkade inte den. Då trodde jag ju såklart att den hade pajat.

Kommer in och inget lyse tänds .. går längre in .. allt är dött i maskinväg !! Hmmm, tja strömavbrott i åskan tänkte jag, fast det brukar typ aldrig hända här ...

Messade en granne och frågade när strömmen försvunnit men fick till svar att hos dom lös det som vanligt .. Sprang in till en annan granne och där var det oxå ljust! Tredje grannen samma sak ... Hmmmm, bara hos oss!


Det var en av dom där "piggarna" i elskåpet som löst ut så den flippade jag tillbaka, utan att nåt hände inne i huset ...

Fick ringa Fidde och fråga för det där med elen är jag inte expert på. Då fanns det en annan pigg som var jordfelsbrytaren så den fick jag tillbaka i rätt läge efter ett tags konversation.


Då hoppade lite grejer igång. Men inte frysen, micron, hällen, telefonen, belysning & porten i garaget mm ...


Fidde kom hem vid 16:30 och fick börja ta tag i det direkt. Vi började ju tro att åskknallen vid 14tiden verkligen slagit söner micron och frysen ...

Ringde mamma och bad henne komma och hämta våra grejer i frysen ... Hur kul är det att börja tömma en FULLproppad frys ?? Sådär ...


Vid lite innan 17 så åkte jag med Olivia på Knytte (som hon inte varit på dom senaste två gångerna ..)

Gick därifrån lite tidigare och åkte och hämtade pizza till oss i kaoset. Lagom till vi kom hem så hade dom hittat felet. Det var en säkring ute i stora elskåpet som gått ... Antagligen av den där våldsamma knallen vid tvåtiden ...

Mamma hade inte hunnit tömma frysen som tur var ....


Ja himmel - det blir kaos för mindre ...!


Får hoppas morgondagen inte bjuder på riktigt lika mycket dramatik .....


Jag, Olivia & Alice har iallafall träff med mina mammakompisar & deras barn såklart att se fram emot imon på förmiddan och sen är det träff hos en gammal jobbarkompis på kvällen. Dit ska jag själv ;)


Nu välbehövlig dusch efter en svettig dag (det var länge sen) ... inte dusch, men svettig dag ;)


Go natt!

Av Lind@ - 19 maj 2010 20:37


Nu har jag knåpat ihop lite kollage av bilderna från helgens fantastiska bröllop !!


Tog 124 bilder men alla är såklart inte med här - men ett axplock:



     

Att jag ser ut som en hösäck får ni bortse ifrån !! :)


  


  


Det blev solsken till slut och brudparet strålade ikapp med solen - vackert så det förslår :)


  


Här fick vi gäster sitta och bli omhändertagna.

Supergod mat bjöds vi på - hör här:

  • Nässel- & hummersoppa serverad med laxtartar med äpple, pepparrot och dill, samt fänkål- & palsternackscréme och nybakat knäckebröd.
  • Kalvrygg från Lammhult serverad med silverlökscreme, bakad pärllök, tryffelsky och sparrisrisotto.
  • Champagne- & vaniljsorbet med syltade citrusfrukter. Flan smaksatta med ingefära och rostade pistagenötter.

Det smakade utsökt :)

Skumpa,snittar,goda viner, bröllopsbakelse och varmkorv slank oxå ner så grunden inför söndagens ev baksmälla var god ;)  hihihihi


  


  


     


Det var typ dans natten lång och bussen tog oss gäster tillbaka till Värnamo vid 03:30 ... jag var i säng 04:30 !!!


Hade en krampande fot som fått nog av pumpsen så det tog ett tag innan jag kunde slumra in ...


Söndagen gick i lugnets tecken ...


TACK TACK TACK till Marie & Daniel Schenning för att VI fick vara med på eran bröllopsdag !!




...

Av Lind@ - 17 maj 2010 10:55


Helgens bröllop var helt fantastiskt på många sätt !!


Marie & Daniel var så fina och allt var perfekt ordnat & till och med vädret rätade ju upp sig lagom till det startade på em :)


Vi hade supersupersupertrevligt fram tills 03:15 ungefär då min sambo hade fått lite för mycket innanför västen och ballade ur och förstörde kvällen för mig!

Jag blir riktigt lack på sånt här och gårdagen var inte munter här hemma ..


Jag har bara en sak att säga: Hade jag betett mig som vissa andra gör så hade jag inte druckit EN DROPPE! PUNKT.


Hela jag är just nu på lågvarv och jag får se när jag har energi att lägga in dom fantastiska bilderna på brudparet, festlokalen, dansen mm mm ...





Av Lind@ - 14 maj 2010 22:00


Ikväll var vi bjudna hem till Maries föräldrar på lite "pre-wedding"-grillning !!


Fick supersmarriga hamburgare och fick även träffa en del av gästerna som kommer vara med imorron :)


Olivia och Alice var dom enda barnen som var med och dom skötte väl sig rätt okey. Fidde fick dock gå hem tidigare med Alice, som tokvägrade sova i vagnen och gallskrek ...


Olivia och jag stannade till 9 tiden, se började hon tackla av!


NU hoppas vi på en någorlunda okey natt för det lär bli en lång dag imorron - vi kommer antagligen inte hem förrän på småtimmarna :)


Åh vad det ska bli kul med bröllopet imorron !!! Är såååååååå nyfiken på Maries klänning ....


NU SKA JAG SOVA !!

Presentation

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards