**BAKA ÄR GULD - KÖPA ÄR SILVER**

Alla inlägg under maj 2010

Av Lind@ - 11 maj 2010 16:21


Det var sjukt länge sen vi var på öppna förskolan en tisdagförmiddag ... Eftersom det varit sjukdomar här länge nu och det mest är mindre barn där så får man ju snällt stanna hemma - men idag var vi där & det var jättemycket folk !! :)


Det är bara 1 gång kvar nu och sen är det uppehåll till sept tror jag & då börjar jag ju jobba .. så då blir det inget mera, inte på tisdagar iallafall + att Alice då är för "stor" för tisdagsträffen - hur nu det kunde gå till ??!


Idag har jag vunnit två auktioner på Tradera. En sommarklänning för 40kr från Exit till Olivia och ett par jeansleggings för 1kr (!) från Lindex. Det blir ju lite frakt oxå, men betydligt billigare än nyköpt. Får se när det dyker upp om nån dag om det motsvarar förväntningarna?...


Hade ett ärende på stan efter öppna förskolan & slank då in på Lindex oxå .. Blev en söt tunika till Olivia och en body till Alice - REA såklart :)

En blåvitrandig top till mig på HM fick oxå följa med hem, den är dock inte provad ännu så kanske att den åker tillbaka, vi får se..


Ikväll ska jag ut med mammagruppen och käka på Lilla Krogen - åh vad det känns lyxigt - när var jag på restaurang senast måntro ??? McDon räknas väl knappast ;)  Jo just det när vi var i Ullared var det ju ....


Vad har Du hittat på för spännande idag då? Dela GÄRNA med dig här i kommentarsfältet !! ;)


Av Lind@ - 10 maj 2010 17:25


Idag har jag varit med Olivia på hennes förskola !!


Jag själv visste inte ens innan att man som förälder fick komma och hälsa på, men så är det (här iallafall).


Så för ett bra tag sen bestämde jag med personalen att jag skulle vara med Olivia idag mellan kl 9 & 14 ...


Vi har hunnit med en hel massa !!


Först sydde Olivia på sin kudde, sen var det lite klipp & klistra, följt av samling med Camilla. Efter det var det indelning i grupper och Olivia och jag hamnade i sjalgruppen. Där fick vi göra olika rörelser med sjalar och det var även lite avslappning (vilket vår unga dam har svårt för!).

Lite utelek efter det hanns oxå med innan det var dax för lunch. Pyttipanna med stekt ägg & rödbetor stod på menyn idag, det blev även jag bjuden på.


Efter lunch var det antingen saga i "gula rummet" eller lyssna på cd-saga i "mysen" - Olivia valde mysen och där blev jag sååååååå trött! Somna hade inte varit svårt alls ...


Efter det blev det några stygn till på kudden, sen lite klipp & klistra och avslutningsvis hann hon med några ombyten med maskeradkläderna. Och vips var klockan 14 !!!


Hem till Alice, som mormor fick passa idag. När vi bestämde på förskolan att jag skulle komma var det efter Fiddes gamla schema och då skulle han ha jobbat kvällen och därmed varit hemma ... men nu är det ju dagtid för honom & då fick mormor rycka in :)


VAD skulle vi göra utan henne undrar jag ??? Hon ställer upp i vått och torrt :)


Nu är Alice och Fidde iväg och lämnar av våra vinterdäck för sommarförvaring och sen hämtar dom upp Olivia (som hängde med mormor hem efter dagis). Jag har fått fixa köttfärssås & spaghetti ifred här nu & hann ju även med detta blogginlägg emellan :)


Hoppas jag hinner med en kvällspromenad idag (har äntligen hittat ett par låga Goretex-skor (Svart/silver/rosa Timberland blev det) på Märkesoutleten som jag tänkte inviga ..).


Vad har DU gjort idag ??

Av Lind@ - 10 maj 2010 16:19


Vet inte om jag skrivit det innan - men jag skickade ju efter min ghd IV styler från England (www.feelunique.com)


Det är vekligen att rekommendera för det är nästan halva priset mot Sverige, lite beroende på vad pundet står i ...


Men du som tänkt köpa - beställ därifrån istället - du sparar massor med pengar   


Jag har ju inte hunnit använda den så mycket ännu, men det blir varm på typ 30 sekunder - perfekt för en småbarnsmamma där tiden framför spegeln är knapp !!


UPPDATERING ANG ATT BESTÄLLA FRÅN ENGLAND !!

När stylern kommer är den utrustad med reseadapter (iallafall var min det). Jag fick ju lite panik där ett tag - innan jag insåg att man skruvade bort den och INUTI var det en helt vanlig kontakt som passar här! Allstå - England har samma uttag som oss !!! Så det ska inte vara nån fara att köpa såna där elektriska grejer därifrån, bara voltantalet stämmer oxå. Jag mailade feelunique för säkerhets skull och fick bekräftat före att den ska funka i Sverige. Så du Stina som undrade - du kan vara lugn :)

Av Lind@ - 9 maj 2010 16:58


Frysen ekar nästan tom på hembakt bröd så i förmiddags blev det en omgång med Grahamsfrallor med äpple.

Ska kolla om receptet finns här innan annars lägger jag ut det - dom är supergoda nämligen !! Receptet ligger under Recept-kategorin för dig som är intresserad ..


  


Sen hann jag även med ett "frisör"-besök", i form av att mamma kom hit och provlockade håret inför nästa helg (då en av mina kompisar gifter sig). Vill ju se lite annorlunda ut & det kan man väl säga att jag gör ...

Min ghd IV styler är verkligen kanonbra! Det är ju teknik men mamma som är gammal frisör lyckades riktigt bra tycker jag - vad tycker ni ??


  


Nu har jag Leilas Hönökakor på jäsning, dom har jag aldrig provat innan så vi får se hur resultatet blir ;)  Bra hoppas jag ...


Alice är fortsatt krasslig här & vem vet vad det beror på ?, förkylning är det ju & hon har lite feber & sen kommer två nya tänder  .....


Imorron ska jag hänga med Olivia på dagis mellan kl 9-14 - hon har tjatat & längtat sååååå efter imorron så jag hoppas Alice klarar sig fint hemma med mormor ...





Av Lind@ - 6 maj 2010 13:00


Alice var ju verkligen på bättringsvägen igår....


MEN idag är hon plötsligt jättesnorig igen och har feber! Har inte tempat henne men hon är supervarm ...


Gick en promenad efter dagislämning idag och hon sov nästan 1 timme i vagnen då ..

Sen vaknade hon 50 meter innan vi var hemma & mellan 10 & 12 har hon gråtit oavbrutet & jag har burit & vi har läst saga osv. Hon vill inte äta heller så hon har bara fått välling och banan idag.


Nu har hon sovit i nästan 1 timme och jag har hunnit få i mig lite lunch & namnmärka ett gäng med kläder. Har några klisterlappar man stryker fast och nu tror jag alla Olivias vantar är märkta. Det måste vara ett gissel för förskolepersonalen att hålla reda på vems kläderna är ... Så jag försöker få till det. Ännu viktigare blir det ju när Alice börjar, hon kan ju inte säga vilket som är hennes, som Olivia kan - hon har ju koll på sina grejer (för det mesta iaf).


Ikväll är det tjejträff hos Anna & jag längtar efter att få komma iväg på lite vuxenaktivitet - utan barn! Ja Wille är ju hemma förstås, men det blir ju inte stimmigt som här hemma :)


Idag kom förresten ett paket från "Broarne inredning för egensinniga" med 6 RICE-muggar i härliga färger + 2 lite större RICE-skedar som jag ska ha som serveringsskedar ..


Kolla vad underbara:


  


                                      




Ha en bra onsdag !!

Av Lind@ - 5 maj 2010 19:36


Alice behagade vakna kl 5 imorse & tyckte att dagen startade då !!!!


Jag höll inte med ... Hon fick välling först & sen HOPPADES jag att hon skulle somna om ... men nähädå ... Till en början gallskrek hon inte, men det eskalerade snabbt .. Vid det laget hade Fidde oxå vaknat & han gick faktiskt upp med henne halv 6 .. jag var mest irriterad jag.... Var fortfarande sådär astrött och hela kroppen verkligen stretade emot.


Lite innan 6 klev jag oxå upp & duschade så jag skulle vara klar innan Fidde åkte till jobbet. Han började ju på sin nya tjänst i måndags och åker numera hemifrån vid 7tiden. Skönt att ha honom hemma på morronen där vid uppstigning. Lite smidigare att hinna duscha och så innan han sticker, så slipper jag ha Alice i barnstol skrikandes under tiden jag duschar...


Olivia började tjata redan vid kl 6 & fråga när vi skulle åka till mitt jobb ... så ni kan ju gissa hur många ggr hon hann fråga innan vi åkte vid halv 9 ;)


På jobbet är det sig likt - inte mycket förändring där & det är med blandade känslor som jag inser att jag ska tillbaka till hösten. Klart det ska bli roligt att jobba igen efter drygt 1,5års ledigt, men eftersom jag inte får besked vad jag ska jobba med så känns det inget vidare om jag ska vara ärlig ... Har mailat min chef, men utan resultat :(


Iallafall, på jobbet var även Anna, som jobbat hos oss innan, med sin lilla söta 3-månaders tjej Filippa. Så go hon var & så lugn :)

Jag fick jaga mina ungar mest hela tiden;)

Men hennes tid kommer - hehehehe !!!!


På hemvägen stannade vi hos Jessica och Judit i Skillingaryd. Vi hade med lunchlåda jag och barnen käkade Tacofisk och potatismos & Jessica & Ralle käkade Fiskgratäng med potatismos :)


Skulle fotat lite idag, men när jag satte på kameran så var batteriet stendött - har inte använt den lilla kameran på länge nu ! Så no pictures blev det.


Har gjort Lasagne till kvällsmat idag och det är rätt meckigt tycker jag. Det går an om man har köttfärssås färdig, men göra allt från scratch med ostsås och hela kitet .. samtidigt som man har en liten trött Alice som skriker i högan sky och hänger i byxbenen ... ja det är ingen matlagning jag njuter av precis.


Känner mig helt färdig nu & skulle allra helst bara vilja krypa till kojs & det vete tusan om jag inte gör det snart ..


Håll tummarna att morrondagen INTE startar kl 5 !!!!!!!




Av Lind@ - 4 maj 2010 12:11


Bjuder inte på några nyheter ännu så länge, njo, kanske köttfärssåsen till lasagnen som jag tänkte köra efter Marcus Aujulays recept ..


  • Ugnspannkaka med bacon & lingonsylt
  • Tacofisk med potatismos
  • Lasagne
  • Fläskkotletter med brunsås & kokt potatis (kotletterna måste eftersteka/koka minst 45 minuter för att bli möra!)

Fredan och helgen bestämmer vi längre fram :)

Av Lind@ - 4 maj 2010 08:23


Alltså det här med retiga storasyskon gör mig fullkomligt tokig !!!!!!!!


Hade hoppats på att slippa börja dagen med att skälla som en bannhund .... men NÄ, det gick inte idag heller .....!


Olivia är en sån retsticka så jag finner inte ord!!! BARA JÄVLAS med Alice och tar hennes grejer, framförallt hennes kanin Stampe, som är hennes allt ...


Hemskt att säga - men skönt att det bara är 35 minuter tills hon ska till dagis ....

Hon retar fullkomligt gallfeber på mig härhemma ....


Nån som känner igen sig?


  

Presentation

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards