**BAKA ÄR GULD - KÖPA ÄR SILVER**

Alla inlägg under januari 2012

Av Lind@ - 18 januari 2012 20:10


Gjorde en ny omgång med Gi-knäcke efter jobbet idag.


Testade min teori om att lägga ett bakplåtspapper ovanpå. Hade först tänkt att kavla, men det gick superlätt att bara trycka ut degen. Det blev hur bra som helst & tunt !!!


Så det är ett tips !!- stå inte med nån slickepott eller nåt annat och bli skrikarg för att det bara glider runt på bakplåtspappret   


 


Bjöd ju på första omgången knäcke jobbet i måndags & jag vågar nog påstå att det gjorde succé !!!


Talar jag om imorron att jag har med mig nya så lär jag nog bli poppis   

Av Lind@ - 17 januari 2012 13:20
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Lind@ - 17 januari 2012 13:16


Idag är det min tur att vara hemma med lilla hönan ... Hon är rätt pigg ändå och idag har hon badat och vi har spelat spel och kollat film och myst + att mormor kom hit med semla :)


Jag satte dessutom två degar igårkväll så nu finns det lite nybakt bröd igen. Har inte testat dom här varianterna innan, så det ska bli spännande att se om det är nåt jag bakar igen.


Såhär prickig är hon vår lilla dam:


 


 

Av Lind@ - 15 januari 2012 21:15



Jaha, så var denna helgen förbi ... Attans vad fort det gått ...


Har blivit lite smågrejer fixade idag, bla bokade jag tid för biltvätt & det behövdes - nu skiiiiiner den! Så jag hoppas inte det blir regn nu för då jädrar !! ;)


Mormor och morfar kom hit och käkade lite ostkaka i em, det är mums tycker jag, bara det inte blir för ofta.


Har hunnit med en skön eftermiddagspromenad på en sådär 45 minuter oxå - rätt påpälsad så det var bara skönt att få lite luft :) & framförallt att vara ute i dagsljus !!


Nu ska jag fortsätta läsa mitt senaste lån från bibblan - en bok som heter Någonstans inom oss med Kajsa Ingemarsson.


Imon blir det VAB för Fidde & på tisdag är det min tur .. sen för vi se hur Olivia mår, ev rycker mormor in ett par dar..


Snälla Anna var förbi med Tavegyl så det har Olivia fått en dos av mot klådan. Hon har varit pigg under dagen tycker jag nog men nu ikväll hade hon ca 39 i feber den lilla hönan ...


 



Av Lind@ - 15 januari 2012 09:41


Igårkväll upptäckte Olivia att hon hade lite röda pluttar (hon hade iofs 1 vid munnen på morgonen men varken jag eller Fidde hade en tanke på att den kunde vara det, såg mer ut som hon varit torr och kliat sönder ...)


Nu verkar det pluppa upp nya stup i kvarten - hon har kanske ett 20-tal som det är nu. Hon tycker själv att det är skitspännande och vill att vi ska kolla pluttarna mest hela tiden.


Plus att hon är skitglad för hon kommer missa att gå till skogen med skolan på onsdag (hon hatar det, men när hon väl är där brukar hon tycka det är kul  


Så nu måste jag och Fidde komma överens om hur vabbandet kommande vecka se ut ...    

Av Lind@ - 14 januari 2012 19:01


Tja det är väl ungefär vad som hunnit med sen sist ;)


Gi-knäcket orsakde en del svordomar - helskotta vad det var svårt att platta ut det tunt! Måste helt enkelt skaffa mig en helt annan taktik mot den jag hade idag ... Kanske lägga ett bakplåtspapper till ovanpå och sen platta med händerna??


Det är så sjukt gott så jag MÅSTE ju göra det igen :)


Det blev en power walk som hette duga innan - jäklar vad jag hade tempo och det riktigt bränner både lite här och där :)


Min deg till Tekakorna fick jäsa lite längre pga min promenad, men har precis avnjutit en nu och den var smaskens!


Sen blev det till att fräscha upp håret lite oxå när jag ändå var igång med bak och don ... visste inte vilken klocka det var som pep till slut - håret, bullarna eller nåt annat, hihihi :)


 


Här kommer receptet på Gi-knäcket (som ni för övirgt MÅSTE GÖRA - HÖR NI DET !!!)


Deg till 3 långpannor (typ alla ingredienser i nyttiga hyllan - se påsarna)


4 dl majsmjöl

1 dl linfrö

1 dl sesamfrön

1,5 dl solrosfrön (jag tog kärnor - är det samma sak??)

½ dl pumpakärnor


(Olivolja, vatten & flingsalt)

Blanda runt det. Sen i med 1 dl olivolja & 5 dl kokande vatten. Blanda runt igen. & nu kommer det knixiga - du ska bre ut det på 3 plåtar, tunt! Strö över flingsalt.  

Mitt åkte runt som klumpar och det var här svordomarna gjorde entré! :)

Två plåtar blev rätt okey men 1 blev rätt mycket klumpar, fast slutresultatet blev bra smakmässigt iallafall.


Grädda i 1 timme på 150 grader (jag hade varmluften på).


Sen när dom är klara så räkna med att du käkar upp 1 plåt nästan direkt   

Av Lind@ - 14 januari 2012 13:20


No sovmorron idag !!! Alice vaknade vid strax efter kl 6 imorse  


Måttligt populärt kan jag säga att jag tyckte det var att knalla upp då... försökte ligga kvar i soffan men hon kom med det ena efter det andra, böcker, pussel mm mm ... och såklart kände jag mig som en usel mamma som BARA VILL BLUNDA OCH VILA!


Sen har vi hunnit med start av Olivias simskola vid halv 10, efter det ett besök ute hos Anna & Wille. Precis käkat lunch (smidigt med rester från igår..) och nu strax ska jag ta Olivia i vagnen och knalla bort till CityGross för att handla lite. Bla ingredienser till ett GI-knäckebröd som jag fick smaka hos Anna och som var helt GALET GOTT !! Recept kommer här lite senare..


 


Vid 4 i em ska Fidde iväg med tjejerna till faster Lina och fira hennes födelsedag. Själv ska jag nog springa en sväng, eller gå, vi får se vad som känns bäst när det närmar sig?   


Vad hittar DU på idag ???

Av Lind@ - 12 januari 2012 20:20


Alice har ju varit måttligt intresserad av att kissa i toan och vi har väl känt att när tiden är mogen så kommer hon vilja sätta sig där .. (typ som med Olivia..).


NU är visst tiden mogen för dom sista dagarna har hon varit utan blöja dagtid och även några nätter. Hemma är hon superduktig och säger till hela tiden (ja, visst går hon minst varannan gång utan att det kommer nåt men det är ju bara att gilla läget  )


Hon kissade ner sig häromnatten eller rättare sagt på morgonkvisten men inatt och i förrgår var hon torr. Det är plastad frotté som gäller nu !!! 


Det blir lite påsar hem från dagis nu men fasiken så skönt ändå att hon är så på  "G" med detta. Bajseriet funkar oxå och Fidde var helt chockad innan hur en SÅ LITEN kan bajsa SÅ GALET MYCKET !!! hahaha - ja visst blir man chockad ibland   


Jag säger iallafall HEJA ALICE !!  Hon är superduktig !!

Presentation

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards