Direktlänk till inlägg 12 oktober 2009
Sirapslimpan igår blev så supergod och både Fidde och Olivia gillade den så det blev en omgång till idag ..
Testade även Formfranska (även den från Leilas "a piece of cake").
Olivia mumsar i detta nu på en skiva av varje och njuuuuter av smöret som smälter på det ljumma brödet ...
Uppdatering:
Recept på Sirapslimpan
2 bröd
50 g smör
5 dl filmjölk
50 g färsk jäst
2 dl mörk sirap (jag tog brödsirap)
2 tsk salt
6 dl vetemjöl special
5-7 dl rågsikt
Smält smöret och blanda med filen (ska va 37 grader).
Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
Tillsätt mjölet tills degen lossnar lite från bunken.
Jäs 40 minuter (min deg har inte jäst alls mycket första jäsningen, men det har blivit kanon ändå!).
Sätt ugnen på 200 grader.
Baka ut till två limpor och lägg på bakplåtspapper. Jäs under bakduk i 40 minuter.
Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter. Täck ev med folie om dom blir för mörka.
Voila - sen har du en supermumsig Sirapslimpa ;)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | ||||||
5 |
6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 |
14 | 15 |
16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
31 | ||||
|